Interesses

De beste manier om mijn interesses te beschrijven is door te beschrijven wie ik ben. Hier is een korte lijst waarbij ik mijzelf definieer.

Ik Ben Een Boekenlezer

In deze drukke wereld is het soms moeilijk om een stil moment te vinden en te verdwijnen. Gelukkig hebben we iets genaamd boeken die ongeveer hetzelfde doen. Hier zijn, na heel wat intern debat, mijn top drie favoriete boeken.

De Harry Potter Serie
De meeste mensen kunnen niet zeggen dat boekliefhebbers zijn als ze geen Harry Potter boeken gelezen hebben. Deze boeken hebben mijn interne boekwurm gewekt en hebben dus mijn leven veranderd. Mijn mening is: een huis zonder Harry Potter boeken kan moeilijk een thuis genoemd worden. Oh en als je wilt weten tot welk huis ik behoor, ik ben een fiere Hufflepuff!
De Kronieken Van De Onderwereld
Deze serie is waarschijnlijk minder gekend in Europa maar is nogal populair in de VS. Het is een paranormale serie waarbij alle broodje aap verhalen werkelijkheid zijn. Een terugkerende zin is "alle verhalen zijn echt". Ik vind deze gedachte wel mooi. De mysteries en plotwendingen en al de romantiek maken deze boeken geweldig.
Het Nachtcircus
Geen serie maar een roman is mijn favoriete boek ooit. Het grootste deel van het boek speelt zich af in de negentiende eeuw waar echte magie gebeurt maar ze moeten het laten lijken als trucs voor de mensen. Twee mensen hebben hun hele leven geoefend voor een opdracht maar worden op elkaar verliefd. Een verboden liefde en magie in één boek? Meer moet een boek niet zijn.

Ik Ben Een Muziekluisteraar

Wanneer je mij zou vragen welke muziekgenres ik graag hoor zou ik je geen antwoord kunnen geven want ik vind iets goed in elk genre en sta open voor alles. Ik ga ook naar zoveel mogelijk optredens en festivals als mogelijk. Ik verkies wel optredens boven festivals want op festivals zijn er te veel dronkaards (en ik drink niet). Hier zijn een aantal bands en artiesten die ik graag live zie.

Empire Of The Sun
Dit Australische, alien uitziende duo maken indie rock muziek die buitenaards klinkt. Het duurt een aantal luistersessies voor je de schoonheid van deze muziek realiseert. Ze hebben een volledig verhaal verwerkt in hun drie cd's en hun muziekvideo's zijn heel fantasierijk. Wanneer ze live optreden is het altijd heel kleurrijk en speciaal.
Mika
Mika is een kleurrijke, Libanees-Britse solo artiest gekend door hits zoals Grace Kelly en Relax, Take It Easy. Hij is ook een jurylid in The Voice in Frankrijk en mijn favoriete artiest ooit. Ik heb hem al meer dan dertig keer live gezien in vijf landen. Ik verzamel ook zijn albums en ontwerpen. Het is eigenlijk een beetje gênant maar ik trek het me niet aan want hij is zo goed!
Muse
Een Britse band gekend bij de meeste mensen door hun epische rock muziek. Hun live optredens zijn altijd zeer meeslepend en hun muziek nogal politiek. Hun combinatie van rock en opera geven hen een zeer unieke en Queen-achtige uitstraling. De stem van de zanger rekt uit zoals kauwgom en is heel indrukwekkend. Kortweg, een fantastische band.

Ik Ben Een Productiviteitsfreak

Ik hou echt van productiviteit. Wanneer ik wat vrije tijd heb, probeer ik hints en tips op te zoeken om nog productiever te zijn. GTD, Eisenhower Matrix, … ik heb het allemaal uitgeprobeerd. Ik geloof dat je heel wat kan leren over een persoon wanneer je weet welke apps ze gebruiken. Deze volgende apps zijn diegene die ik dagelijks gebruik om productief te blijven.

Marvin
Marvin is een app die bijhoudt wat er allemaal nog moet gebeuren. Ik heb Todoist, TickTick, Wunderlist, Microsoft Todo, Omnifocus, 2Do en Things gebruikt maar niets werkt zo goed voor mij als Marvin. De beste eigenschap aan deze app is dat men zowel start datums als deadlines als einddatums kan instellen. Op deze manier is mijn werk vaak ruim voor de deadline klaar.
Brain FM
Brain FM is een simpele website waar je kan luisteren naar muziek gemaakt door Artificiële Intelligentie om je te helpen concentreren. Wanneer ik op een moeilijk probleem bots en ik moet nadenken, is dit mijn oplossing. Ik zet een hoofdtelefoon op en luister naar deze rare en rustgevende muziek en dan bedenk ik meestal frisse en nieuwe ideeën om een uitdaging aan te gaan.
Freedom
Een groot nadeel van werken op een computer is de hoeveelheid afleidingen. Soms gedurende onderzoek op het internet, wordt het verlangen om te stoppen met werken te groot. Om deze reden en omdat ik mezelf ken, gebruik ik Freedom. Dit is een app die alle afleidende websites en apps blokkeert. Dankzij dit kan ik uren aan een stuk werken en krijg ik elke taak geklaard.