NMCT

Wat

“New Media and Communication Technology” of kortweg “NMCT” is een opleiding die studenten voorbereidt op de toekomst. Meer bepaald een toekomst met allerlei nieuwe technologieën.  De opleiding focust zich vooral op het enorm opkomende “IoT” of “Internet Of Things”. Daaruit blijkt dat in deze opleiding alle evoluties nauwgezet worden opgevolgd. Het curriculum verandert dan ook zeer regelmatig om in te spelen op de laatste nieuwe trends.

Waar

NMCT is een van de vele opleidingen aangeboden door Howest. Howest is een hogeschool die campussen heeft in zowel Kortrijk als Brugge. Deze opleiding kan gevolgd worden op de campus te Kortrijk. Ook is er een optie om NMCT van thuis uit te volgen.

Wanneer

De opleiding start, zoals bijna alle andere opleidingen in het hoger onderwijs, eind september. Dit betekent dat de meeste studenten afstuderen in juni. Sommige studenten starten echter in februari. Deze studeren dan af in januari. Bedrijven hebben dus twee mogelijkheden om NMCT’ers te ronselen. Deze informatie kan interessant zijn want studenten met een diploma NMCT op zak zijn vaak erg gegeerd door bedrijven.

Waarheen

Op dit moment zijn er drie verschillende afstudeerrichtingen: infrastructure engineer, smart technology creator en web & app developer. Een infrastructure engineer is iemand die alle geheimen van elk computernetwerk kent. Een smart technology creator kan allerlei toestellen omtoveren tot smart devices. En een web & app developer creëert, zoals de naam al zegt,  websites en apps. De studenten krijgen eerst anderhalf jaar een basis in deze afstudeerrichtingen. Daardoor zijn NMCT studenten van alles op de hoogte. Dit maakt dat ze praktisch overal kunnen ingezet worden.

Extra Informatie

http://www.howest.be

http://www.nmct.be