FindMe

FindMe is een samenwerking tussen Industrieel Product Ontwerp Studenten en New Media And Communication Technology Studenten. Dit project wordt bedoeld om op evenementen, festivals of pretparken gebruikt te worden om ouder te herenigen met hun vermiste kinderen. De Industrieel Product Ontwerpers creëerden een module dat bijvoorbeeld aan een paal of een boom kan bevestigd worden waar kinderen een speciale armbandjes kunnen inscannen. Drie studenten, waaronder ikzelf, maakten een app zodat de ouders kunnen zien welke kinderen vermist zijn, wanneer hun kind gevonden werd en wat ze moeten doen wanneer ze iemand anders hun kind vinden. Één student verzorgde de back-end van de app zoals het scannen van QR codes, hashen van wachtwoorden en API calls opvangen. Een andere student zorgde ervoor dat een Raspberry Pi smsen kon versturen naar de ouders gebruik makend van MQTT en ik nam de MSSQL database, Blob storage en API calls voor mijn rekening. We werkten ook allemaal om beurt aan de front-end van de app. Dit project werd getest op meerdere festivals in het buitenland. Voor meer details, blijf zeker lezen!
Klant : Industrieel Product Ontwerp StudentenDatum : Mei 2018Technologiën : Arduino, Azure Functions, C#, MQTT, MSSQL, Python, Xamarin.Forms
Kinderen krijgen een armbandje wanneer ze het festival betreden. Dit bandje bevat een RFID tag met een GUID. Het armbandje moet ingescand worden aan een FindMe module wanneer een kind vermist is zodat een ouder weet aan welke module hun kind kan teruggevonden worden. Op de foto zie je een voorbeeld van zo'n FindMe module. De neus van de tijger bevat een RFID lezer. Deze lezer is verbonden met een Arduino. De Arduino leest de waarde van de RFID tag in en stuurt deze door naar een Raspberry Pi Zero. De Industrieel Product Ontwerpers ontwierpen het design van de module (uiteraard) en schreven de code voor de Arduino. Vanaf de Raspberry Pi, namen de New Media And Communication Studenten het over. De Raspberry Pi stuurt de data naar een MSSQL database op Azure waar het kan verwerkt worden voor de app.
Zoals gewoonlijk schreven wij, een klein team van New Media And Communication Studenten, een app. Wanneer ouders de app voor de eerste openen moeten ze zich registreren. Hier moeten ze heel wat data invullen, inclusief hun gsm nummer zodat ze notificaties kunnen ontvangen via sms. Wanneer elk veld correct werd ingevuld (wegens onze validiteitscontroles), kunnen ze de QR code op het bandje van hun kind inscannen zodat de app gelinkt wordt met het kind. De volgende stap is om nog wat details in te vullen over het kind en een foto te nemen. Deze foto wordt opgeslagen in een Blob storage, terwijl alle andere data opgeslagen wordt in een MSSQL database. Ouders kunnen zoveel kinderen toevoegen als ze willen. Op de thuispagina krijgen ouders een overzicht van hun kinderen en hun statussen. Er is ook een link om alle vermiste kinderen te zien, voor het geval ze een kind vinden en zijn of haar ouders wilt verwittigen. Er is ook een optie om extra begeleiders toe te voegen voor als een klas met meerdere leerkrachten naar een evenement gaat en alle leerkrachten willen een notificatie krijgen. Alle instellingen kunnen aangepast en geüpdatet worden. Klik op de prentjes om meer details te ontdekken.