Flowergotchi

Dit project werd gemaakt voor de module Project II tijdens mijn NMCT bachelor opleiding. Dit is het eerste niet-individuele project dat moest gemaakt worden voor school. Flowergotchi is een slimme bloempot. De bloempot zelf werd gemaakt door een andere student die IPO, Industrieel Product Ontwerp, studeert. Hij gaf ook instructies over wat de applicatie moet doen en hoe die eruit moet zien. Vier NMCT studenten, waaronder ikzelf, werkten aan de bijpassende app want dat is wat we doen. Mijn taak was voornamelijk de API schrijven om data te transporteren van de Azure MSSQL Database naar de Xamarin.Forms app. Een andere student zorgde voor het sturen van data vanaf de ingebouwde Arduino over een Raspberry Pi naar de cloud. Nog een andere studenten zorgde voor de back-end, zoals het encrypteren van wachtwoorden en het inlezen van QR-codes. Uiteindelijk zorgde een vierde student voor de front-end. Tenslotte eindigden we allemaal met het helpen van de front-end student. Dankzij onze goede samenwerking, werd dit project tentoongesteld op meerdere evenementen. We moesten ook een filmpje maken. Een teamlid deed de stem van de video, een ander maakte een screencast en ik bewerkte het filmpje met Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects. Om de video te bekijken, gelieve op de knop te drukken.
Klant : Industrieel Product Ontwerp StudentDatum : Januari 2018Technologiën : Arduino, Azure Functions, C#, MSSQL, Python, Xamarin.Forms
Hier zie je een concept van Flowergotchi en hoe het er uiteindelijk uitziet. Best mooi, hé? Dit allemaal dankzij de IPO student waarvoor we werkten. Hij kocht een bloempot en heeft ogen, een mond (beide aangestuurd via servomotors), lichtsensoren, een vochtigheidssensor, een temperatuursensor en LED lichtjes toegevoegd. Deze laatste beginnen te knipperen zodra er niet aan een parameter voldaan wordt en bijgevolg de plant triestig wordt. Hij heeft ook wat code ingewerkt zodat de plant altijd in de richting van de lichtbron kijkt. Binnenin de bloempot zit een Arduino die constant allerlei data verzamelt. Om te ontdekken wat er gebeurt met deze data, blijf verder lezen.
Onze belangrijkste taak als NMCT'ers was om een applicatie te schrijven natuurlijk. Deze applicatie moest geschreven worden in Xamarin.Forms. Onze app werd getest op meerdere Android gsm's, één Android tablet en één iOS tablet. Het is mogelijk om meerdere accounts aan te maken en om voor meerdere planten te zorgen in één app. We wilden niet dat de gebruiker zou panikeren dus er is een tutorial van vijf pagina's met tips over hoe Flowergotchi op te stellen en hoe er goed zorg voor te dragen. Dit leidt ons tot de belangrijkste functie, de pagina waarop men de status van hun plant kan zien. De waarden van de sensoren worden omgezet naar percentages en de huidige gemoedstoestand van de plant wordt weergegeven. Op deze manier kan de gebruiker zien hoe een plant zich voelt wanneer hij of zij niet thuis is. Er is ook een logboek dat fungeert als een soort van dagboek waar men kan zien hoe hun plant zich voelde de voorbije dagen. Wanneer de gebruiker goed zorgt voor zijn of haar plant(en), verdienen ze punten en gaat hun niveau naar omhoog. Hierdoor krijgen ze toegang tot nieuwe planten in de winkel van de app. Klik op de prentjes om hen te vergroten en meer details te weten te komen.